Tuesday, December 13, 2011

Salam Kerinduan Cactus

Assalamualaikum... muahx1000x

Ya ALLAH! Rindunya ngan blog ni... Korunk mesti pelik nape cactus lama xpost kan... Kalu ada yg perasan la... Busy satu hal tp hal yg lebih besar... My lappy kena virus jd sume yg dh diset hlg... Nk cr blog ni pun susah.. Finally, jumpa pun...

Mcm2 dh jadi sepanjang 7flowers tamat sekolah menengah... Even mcm lost contact n xbyk tegur sapa... Tapi dlm aty cactus xpernah lupa 7flowers... Never 4get our teenage dream... Krn impian kita yg kebudak2an tu la kemanisan sbnr... Makin dewasa, aq dh makin hlg nikmat enjoy tu... Kena enjoy cara dewasa pulak..huhu

Dlm 7flowers, cactus plg susah nk tau berita pasal dahlia... misterious betul... smpi termimpi2 la punya nk tau perkembangan... hoho... Mawar makin cantik nampak... Aktif lagi... Im proud of u... Orkid, Lavender, Tulip & Lily... Aq yakin korunk pun aktif lam bdg korunk msg2 kan... I trust u all...

Utk Dahlia, walaupun mungkin Dahlia dh temui teman yg Dahlia cari selama ni, Cactus harap Dahlia jangan bencikan dan hapuskan Cactus kerana Cactus xdapat penuhi ciri-ciri teman yang Dahlia cari tu . 7Flowers patut tahu yg Cactus ni mmg xpandai nk caring mcm kwn2 pompuan lain, tp xsemestinya dilubuk hati yg plg dlm ni pun lgsg xcare pasal korunk... Love 7Flowers & Dahlia... Forever u are one of my sweet memory.. :)

Saturday, November 19, 2011

CLeAn hATi, fiLTeR iMaN

Adelah sebuah cerita.

Terdapat 3 org sahabat yang berlainan kos di sebuah universiti.

A- Kos agama (seperti syariah, Al-Quran Sunnah, Usuluddin), B- kos engine dan C-kos sains kemanusiaan.

Suatu hari, Si B mengajak sahabat2 baiknya itu pergi makan. Semasa nak makan..

A : Jom bace doa dlu.
B : Ko la bce doa A, ko kan kos agama.
c: Aah! Setuju...lalu A pun bacalah doa.

Begitulah yang berlaku seterusnya. Setiap perkara yang dibuat semestinya Si A yag kena ketuai, atas dasar A 'KOS AGAMA'.

Sampai satu ketika, di sebuah restoran, semasa buka puasa..

A: Ok sekarang B ko pulak yang bace.
B: Tak nak la..ko la..ko kan kos agama..lebih afdhal. Tak pun ko la (B tunjuk C)
C: Eh! Asal aku pilak?? Ko la A. Ko kn kos agama. Takkan tak bolah kott^^

Lalu jawab si A : (Sambil tersenyum ^_^) tak pe la.. biar la aku yang bace, dekat akhirat nanti aku je yang akan dihisab kan?? ok jerr..^^
B & C : Errr...

DI HARI LAINNYA...*****

A : Jom dgr tazkirah!!!
B: Erm.. Takpe la. Ko je la pergi. Ko kan kos agama. Ak ni kalau tak gi pun tak pe, budak biasa je.
C : Betol gak tu. Lagipun aku nk buat assigment aku ni..hehehe. Lebih afdhal kalau ko je gi. Lagipun ada kaitan ngan kos ko kan?? Hehehe

Jawab si A: Erm..bolah aku cakap sikit? (sambil snyum^_^).

Kenapa korang selalu kaitkan aku dengan kos yang aku ambil? Adakah di hari akhirat nanti ALLAH menilai kita melalui kos yang kita ambil? Cara korang bercakap seolah-olah orang yang ambik kos agama sahaja yang akan dihisab.

Maksudnya orang kos agama macam aku ni sajerlah yang akan masuk syurga. Btol tak?

Ye la..sume perkara baik aku kene buat disebabkan aku kos AGAMA. Bukan ke korang juga perlu berusaha untuk kumpul pahala?

(sambil tersenyum dia sambung kembali) Aku ambik kos ni pun bukan sebab aku pakar dalam agama. Cume aku tak berapa pandai dalam ilmu-ilmu agama ni, sebab tu aku apply kos ni.

Aku bukan nak salahkan korang walaupun korang bukan KOS AGAMA. Sebab mane-mane kos pun yang kite ambil, kesungguhan kite terhadap Islam yang aakan dinilai oleh ALLAH.

Tidak semestinya kos selain dari kos agama tidak diredhai ALLAH. Asalkan kite buat kerana ALLAH, pasti ALLAH jua akan redha dengan kite.

Ingatlah sahabat, kita adalah MUSLIM. Dan ini tanggungjawab kite sebagai hamba ALLAH. Ada jugak orang yang ambik kos agama tapi masih kurang ilmunya, ada jugak org ambik kos lain selain agama tapi banyk ilmuny. Tapi bukanlah itu yang dinilai oleh ALLAH tetapi sejauh mane kesungguhan kita dalam menggapai redha dan cinta ALLAH..^^ (simple tapi sangat terkene)

B menitiskan airmata. C pula tunduk malu..
Dan A ingin berlalu pergi ke tempat tazkirah...

B & C : Nanti!! Tunggu kami! Mulai hari ni kami akan cuba dan berusaha menjadi Muslim yang baik. Terima kasih atas peringatan. :-)

~ALHAMDULILLAH~TERIMA KASIH YA ALLAH..^^

* Kisah benar. Inilah realiti kehidupan kita kan. Mentaliti kebanyakkan orang. Semoga dapat diambil ikhtibar untuk muhasabah dan mujahadah kita bersama. InsyaAllah..

Sunday, October 23, 2011

cik dine !!! kite chuke $hibuk3 kt $hini. .

di $ini lah cik dinie bertapa $elama 3 hari dua malam. .
mmg buzy teramatlah $angat paling. . hah!! tgok ayat , bomba$tic tau. .




Fe$tival Ke$enian I$lam Peringkat Kebang$aan POliteknik KPTM

Politeknik Port Dick$on, Negeri $embilan^_^


pagi, before competition. .breakfa$t na$i lemak. .tak tahan , tudung ala3 hana tajima u!!



penta$ pertandingan. .cik dinie ma$uk $yair baha$a arab. .hee




hall of Politechnic of Port Dick$on



one day b4 pertandingan, taklimat fe$tival dan per$iapan terakhir




nmpk ta kt dlm hall tu bnyk a$ap. .konon gimik la tuh. .hehe

$lp$ acara penutupan tamat!! cik dinie $ngt $edey,

almaklumlah ta menang. .huhuh no 4 je. .


konon3 gembira la tuh, padahal dlm ati ra$e cam nak nange$ kuat3!!

hahaha. . one more, kpd per$erta $yair yg dpt no 1 n rakan nyee yg dpt no dua dr zon tengah, ta payah nak riak $ngt , okeh!! berbulu je cik dinie ra$E. .maaf mmg $ya ra$e nak ckp mcm tuh kat korg tp ta brke$empatan. .$ekian>>




cik dinie, u$tazah Ro$lina , mi$$ azeelia n my friend $ara




$ifu cik dinie, U$tazah Ro$lina. .$yukran U$tazah. .

dan $yukran aidhon ila u$taz Nizam. .


dan berakhirlah fe$tival nih. .$iye$ rindu $uma kenangan ma$e latihan n pertandingan m$e zon dan kebang$aan. . U$tazah, jgn lupa , $y nak m$uk lgi utk thun depan. .mmg ta malu!! haha






$imulation Touri$t guiding technique$

De$aru fruit farm, fi$herman mu$eum Tanjung balau, n De$aru Beach.


de$aru beach, hah!! ni nak buat3 romantik ataupon nak cakap photographer nih bgu$. .

payung merah $egala. .haih,mmg begitulah rakan3 cik dinie.



my lecture$ yg goje$3!!klaz kau cik dinie!!!hee ^_^
begini $empoinyee pen$yarah3 ku!!!




$imulation of touri$t guiding technique$. . cik dinie, nmpk ta $uma org bgi tumpuan, hehehe
cik dinie gourgeou$!!!



harriz, konon nak try acting berat ke ta??

cool KAN??heee



muzium Nelayan Tanjung Balau





pegi muzium nelayan Tanjung Balau
( ade rumah kampung, $emua pon $ibuk nak ayu3)


heeeee . . jemput makan $emua!!



kat luar rumah. . po$ing reramai. . be$t3!!!

my big family here!!! ^_^


macam rumah betol, ta bagi $alam tetibe nak tangkap gambar kat umah org!!!



~~$ebenarnyee ade lg 1 trip. trip ke JB. .buat $imulation jgk!! penat !! nanti3 lah upload gmbr eh!! $krg cik dinie nak foku$ utk final pulak!! nak dapat anugerah ketua jabatan la katakan. . hehe. .$ampai ketemu!! ^_^

A$$alamualaikum. . .





Monday, October 10, 2011

:: 10/10/11- ulangtahun yg PERTAMA ::

tgoklah video nih, abg n akak dinie, perghhhh, felling giler. .
ini adlh my abg yg kacak n akak yg cun abeh. . .ini adlh org yg dinie tabik dkt dia. .kbngaan kita. .
hri nih ulangtahun dorg yg pertama. .10/10. . marilh kita tgok the one and only loving couple,


tamboh ilmu jom!


RAHSIA SURAH AL - KAUTHSAR

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga.Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa,mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya'allah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal,bengkak,sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x,mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5)Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x,Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

Saturday, October 8, 2011

::KANGEN BAND-kembali pulang ::

ini tiada kaitan dgn hidup cik dinie . cuma lagu nih be$t derr. roomate dinie yg bernama ida $lalu layan lgu nih. .dah terikut dgn dia. .lagu ini ditujukan kha$ kpd adam mukhriz & ain , $yed adam azril & nur aleya , tengku $yahran & zahlia , dato $heikh mu$zaphar & datin harlina. .la$tly kpd lelaki ma$a hadapan 7 F. . hehehe

:dinie:

Friday, September 30, 2011

agak berhabuk jugak yer blog 7F nih. .

dah lama tak mengupdate blog nih. . maaf yer, 7F buzy. .cik dinie (bukan nme btol) dengan ini berjaya menolak tepi kerja yg ade utk mgupdate blog yg tercinta. . hehehh. .tapi cik dinie pun buzy jugak nih. .ta mau cakap banyak, tengok je lah gambar-gambar aktiviti cik dinie . .


event rumah terbuke raye klaz cik dinie



cik dinie berbaju pink-diujung $kali


haqk, haqk tuihh. .ktorg punyer trademark. .hahaha




$ecret Recipe$ nih. .

3 bijik kek $ecret recipe$ yg di$pon$or lecturer ktorg. .baeknyee. .
thank mi$$ Azeelia. .


kek utk kemenangan cik dinie, my fren<$ara>baeknyeee mi$$ nih. .

terharu $ungguh diriku ini. .coklat indulgence



cik dinie (bertudung coklat)


jeng. .jeng. .jeng. .





trip to PTP, Nu$ajaya and Kota I$kandar, Johor Bahru


kalo ade yg bkenan , hubungi cik dinie. .


klazmateku yg $empoi!!


diorang memang macam nih!!



ketibaan di Pelabuhan Tanjung Pelepa$(PTP)


one more!!huhh!!






PERTANDINGAN $YAIR BAHA$A ARAB, ZON $ELATAN

(memang $aje nak tuli$ be$ar-be$ar)






gaye dan fe$yen di hari pertandingan, $ye dpt Johan tau. .
doakn $ye berjaye di peringkat kebang$aan yee. .








Pulau $ibu, Mer$ing , Johor




familiku di perantauan



duduk khemah je lah. .chalet utk pen$yarah je..


bot kayu aka bot nelayan. .mau muntah $uma orang. .

ombak yg kuat membuatkan ade boy yg muntah. .

kena bahanlah lp$ tu. . hahaha

jeti utk ke Pulau $ibu,Johor. .


macam-macam yg cik dinie blaja kat Pulau $ibu nih. .be$t $ngt!!!dapat fi$ing, $norkeling
(dah pandai la tp kna ade boyancy aid $bb ta pandai berenang), kayaking, boating, barbeque, dapat jumpa ketua kampung a.k.a penguru$ $ibu beradik yg ktorg $tay tu, muda gile ketuA kampungnyee,umo dua puluh enam tahun, nmenyee encik Affandi tp dh married. .bukan pegi $aje-$aje tau tapi thi$ i$ for completing my kredit hour$ -60 hour$, 3 hari dua mlm.




terbaekk ahhhhh!!!!!

daaaa n A$$alamualaikum. . ....






























































































Wednesday, August 31, 2011

CaCtUs MaI dAh...

SALAM LEBARAN DAN SALAM MERDEKA SEMUA :)

Dikesempatan yang singkat ini cactus ingin memohon beribu ampun dan maaf diatas segala ketelanjuran kata dan perbuatan lebih-lebih lagi kepada semua ahli 7Flowers yang jauh dimata tapi dekat dihati...

Lebaran tahun ini agak meletihkan buat cactus sebab beraya+shopping merata tempat & dlm masa yg sama kena study utk exam lepas balik cuti raya+sem ni... huhu~ Walau apapun, bila jejak je kaki kat umah, trus hlg letih sbb terubat rindu dhati... hehe~

Syukur Alhamdulillah perselisihan antara cactus dengan lecterur yg dulu pun dah beransur pulih... Begitu juga gosip liar yg kini cactus dpt atasi dgn baik... Geng2 yg gaduh dulu pun dh jd kwn cactus... Moga2 cactus dpt buat yg terbaik utk exam akn dtg... Amin...

UCAPAN KHAS BUAT 7FLOWERS & PELAWAT BLOG AINANISYIRADAMIRA YANG BAKAL MELANJUTKAN PELAJARAN KE PERINGKAT IJAZAH DAN TERPAKSA KORBANKAN HARI RAYA UNTUK MASA DEPAN :

Do da best & enjoy ur universiti life... Even cactus xdpt melangkah bersama korunk ke universiti, insyaALLAH... ada rezeki 6t walaupun lewat dr korunk, cactus akan tetap melangkah ke sana... 6t bila korunk dh jd org berjaya n ternama, jgnla lupakan cactus tau... kalau xjd org ternama pun jgn gatai2 nk lupakan cactus gak...
ATAU dlm erti kata lain, xyahla nk lupakan cactus dlm apa condition pun... hehe~



Tuesday, August 23, 2011

jom ambik tau, visitors sekalian..

bismillahirrahmanirrahim..


penting utk kita mengenal musuh kita supaya kita tau kelemahannya...

biiznillah...


biadota syaitan..



Nama sebenar : iblis

Mula terkenal : selepas derhaka kepada Allah

Agama tetap : kafir

Cita-cita : mensyirikkan seluruh manusia

Pekerjaan : "ketua pengarah" puak-puak yang dimurkai Allah

Tempoh kerja : sehingga Hari Pembalasan

Amalan favourite : berliwat dan lesbian

Alamat tetap : neraka jahannam

Tempat lepak : hati orang-orang yang lalai

Darjat kebesaran : fasik (darjat pertama)

Empayar jajahan : di hati yg tidak ada zikrullah

Jalan perjuangan : bengkok dan penuh penyelewengan

Musuh perjuangan : muslim yang beriman kpd Allah

Modal utama : angan-angan tinggi

Majlis yang disukai : pasar-pasar dan pusat maksiat

Lambang amalan : Nifaq (hipokrit)

Isteri di dunia : wanita yang tidak menutup aurat dan pelacur

Kekasih utama : orang-orang yang lalai dari mengingati Allah

Saat menyedihkan : bila manusia beristigfar

Kediaman rasmi : dalam tandas @ jamban

Sifat utama : tidak tetap pendirian, terpulang kpd keadaan

Upah kerja : dosa-dosa, termasuklah pengikut-pengikutnya

Bentuk interaksi : mengumpat & menghasut

Makanan asasi : daging mayat (pengumpat)

Orang yang ditakuti : mukmin yang bertakwa

Mereka yg dibenci : orang-orang yang selalu berzikir

Pertahanan diri : tipu daya syaitan yang melemahkan

Buruan utama : Golongan-golongan wanita

Ungkapan rahsia : " akulah"... iaitu kalimah takbur

Janji manisnya : menakut-nakutkan manusia dgn kemiskinan

Sunday, August 7, 2011

KRONOLOGI SOROTAN PERANG FB CACTUS~

Pernah dengar x pepatah " Jgn benci sgt, 6t yg benci tu yg kita dpt"... Mmg cactus selalu igtkan diri cactus pasal tu, tp kdg2 perasaan tu dtg sendiri tau..

Entry cactus sblm ni pasal cactus gaduh ngan bdk2 laki kat kolej di fb kan... Mmg sakit aty sgt tyme tu walaupun mmg slh cactus gak sbb mengapi2kn lg keadaan...hehehe~

Perkembangan yg lgsg xprnh cactus jangkakan berlaku amat pantas.... sebaik sahaja cactus berazam xnak cr pasal dh ngan diorg, perkara lain pulak yg jd... Segala-galanya suatu kebetulan yg amat kebetulanlah...

Entah mcmmn, org yg first cactus cr gaduh tu telah dikeneng2kan atau erti kata lain dijodoh2kan dgn cactus oleh geng2 dia jugak... hinggakan kebetulan selama seminggu ini, apa2 pakaian yg cactus dan si polan itu pakai sume nye sedondon... termasuk hr ini jua... makin kuat kepercayaan teman2 se'kos' bhw kami psgn plg ideal shggakan aq dgn si polan dh amat segan thp gaban la nk bertegur sapa scr normal apatah lg nk bertegur sapa di fb grup sprt org normal lain...

so skrg, cactus biarkn je lah gosip2 nakal itu digunapakai sbg hiburan teman2 lain sbb cactus mmg seorg yg xde perasaan sgt.... lgpun cactus anggap tu gurauan antr km semua... i never take it serious tp andai kata satu hr jd serius, cactus akan cuba hadapi dgn penuh penyelesaian berhikmah... InsyaALLAH :)

Moral of Story: Hati2 la kalau gaduh tu, huhuhu~

Thursday, July 28, 2011

Just a bit from me~

Assalamualaikum wbt...

Mungkin ramai yang dh muak dengan post2 cactus kan... tapi hari ni cactus ingin bertarbiyyah bersama kwn2 semua... Hari ni, cactus telah bersengketa dengan beberapa pelatih lelaki yang satu kos dgn cactus... Mereka menyimpulkan cactus sebagai seorang yang hipokrit dan bercakap besar melalui post2 di fb grup yang cactus anggap utk bergurau...

Namun manusia kan mudah lupa, cactus lupa bahawa kami baru 3 minggu menuntut di sini dan belum mengenali antara satu sama lain dengan lebih dekat... Cactus buat kesalahan plg besar apabila bergurau dengan mereka seperti cactus bergurau kasar dgn kawan2 perempuan yang lain dan kawan2 lelaki yg rapat dengan cactus... Oleh itu, cactus telah dilabel dan dicop sebegitu...

Kini apabila ALLAH dah menyedarkan cactus lebih awal untuk lebih berhati2, cactus amat bersyukur walaupun pedih dan perlu mengorbankan ego utk minta maaf secara terbuka... Sebelum segala-galanya menjadi parah, cactus menghentikan segalanya . Mungkin hari2 berikutnya, mereka akan terus pndg serong dan serong pada cactus atas krisis tersebut tapi cactus yakin ALLAH akan menunjukkan kebenaran yang x tampak dek mata kasar.

Terlalu banyak tanggapan negatif mereka pada cactus yang cactus terpaksa telan dgn pahitnya. Apatahlagi bila krisis ini turut diketahui rakan sekuliah lain... Kini dan bermula hari ini, cactus perlu pekakkan telinga dan tebalkan muka untuk hadapi hari2 yang penuh dgn tanggapan negatif mereka.

Oleh itu, cactus nasihatkan pada teman2 lain. Kalau xbetul2 kenal dengan seseorang, jangan sekali2 menjatuhkan hukum atau melabel orang itu dengan negatifnya. Kita patut anggap positif pada setiap orang yang kita kenali walaupun pada hakikatnya kelihatan negatif... :)

Mungkin ini satu hukum karma kerana cactus pernah terpesong dr prinsip ini untuk seketika dan kini cactus mula menyesal kerana pernah bertanggapan negatif pd org lain. Astaghfirullahalazim...

Friday, July 22, 2011

Kenapa aku xcantik???

Assalamualaikum wbt...

WISH 7FLOWERS HEPI 2ND ANNIVERSARY FOR DIZ YEAR...
-17/07/11-

Cantik extra...

Mgkin kita sume mesti prnh terlintas "Kenapalah aku xcantik. Tak ada pun orang minat aku mcm si polan si polan." Semua orang ada kecantikan tersendiri dan sesetengah orang sememangnya dikurniakan wajah yang begitu menarik dan membuai-buai mata yang memandang.

Pernahkah korunk letakkan diri korunk kat tempat perempuan yg extra cantik ni. Yg boleh dikatakan hampir perfectionist pakej akhlak yang amat cantik sprt wajahnya. Semestinya insan sebegini sering menjadi tumpuan mata-mata nakal atau yang xsengaja nakal serta sering menerima huluran perkenalan. Insan sebegini juga menjadi rebutan untuk dimiliki. Maka di saat itulah insan lain mula melahirkan rasa cemburu kerana para lelaki telah beralih arah pada insan itu.

Korunk tahu x apa perasaan insan yg hampir perfectionist ni? Diorg rimas... Rimas dgn mata-mata galak yang sering menghulurkan salam perkenalan & xlepas pndg pun pada diorg. Rimas walaupun berpenampilan muslimah tetap para adam memandang mcm mata xray. Rimas kerana ke mn2 saja pasti akan ada yang memandang. Rimas rimas rimas.

Kenapa cactus taip perkara ni? Sebab cactus ada kawan sebegini. Agak rapat. Dia menyatakan kerimasannya itu sehingga cactus berkali-kali mengucapkan syukur di dalam hati kerana mempunyai wajah biasa yang tidak menarik perhatian. Mungkin sesetengah perempuan cantik terlalu bangga dengan kecantikan dirinya tapi bagi yang sedar kurniaan itu dan merendah diri, pasti dia xakan menyalahgunakan kecantikan yang dimiliki. Dia bukan sekadar rimas pada lelaki malah pada perempuan2 yang tergugat dengan kecantikannya pun turut terhegeh-hegeh menyiasat serba lengkap tentang salasilah diri dia. Langsung xprivasi...

Pandangan xray lelaki terhadap perempuan umpama satu penghinaan sbb pndgn itu mcm menelanjangkan kaum hawa lebih-lebih lagi yang sudah bertutup sehabis mungkin tapi tetap menerima pandangan sebegitu dari lelaki. Amat dahsyat mata kaum adam ni ye...

Moral of the story... Pada si gadis extra cantik... Tabah dan kuatkan iman menghadapi dugaan dari mana-mana sudut serta jangan terleka dengan pujian2 yang mungkin akan memesongkan diri. Pada gadis serba sederhana dan biasa... Bersyukurlah dengan apa yang ALLAH kurniakan.. ALLAH MAHA MENGETAHUI... jangan pertikai kenapa tak ada yang sudi berkenalan dengan aku... kenapa x ada laki yang admire aku.. nmpk x hikmah kenapa kita dilahirkan biasa sbb sedangkan kita x extra cantik pun dh ada fikiran mcm tu apatah lagi kalau kita jadi extra cantik... wallahualam.

INGAT KAWAN2 ALLAH DAH TETAPKAN JODOH UNTUK KITA SEJAK SEBELUM LAHIR LAGI... YAKINLAH DENGAN JODOH KALIAN... JATUH CINTA X SEMESTINYA KERANA RUPA... :)

Sunday, July 10, 2011

jom share ~


Wahai sahabat² seagama denganku…
Tolonglah ambil masa 3 minit untuk membaca note ini....
3 Minit je, tak lama pun..


... Mungkin ada yg pernah baca kisah ni tapi tak salah kalau kita ingatkan sekali lagi..
Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...
Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....


Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam..
tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun...
lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri....
daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Imam tu...

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:
"Ok Pak Imam, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Imam mulakan sembahyang Jumaat"....
Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah....
Macammana..
adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas. selain terhibur anda Fikirkanlah...

"Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 40 yg betul-betul BERIMAN... "

"Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya...
kedua lelaki hanya membawa mesin-gun..
dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang..
amat lemah..
baru kena ugut terus lari lintang pukang..
lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."


"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat..
tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje..
bile time sembahyang raya..."


"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran"

"Lawak kan, berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"

"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berjam-jam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai..
tak cukup masa..


Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau note yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama Lawak kan???
Kenapa?
gelak tu kan realiti..

tapi yg paling lawak sekali..
berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain...
berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca?
berapa banyak????


Wallahualam…
Sebarkanlah....

salam syg zea utk flowers_koo sumer...

Saturday, July 9, 2011

Begin New Life ^ ^

Assalamualaikum wbt...

Pejam celik pejam celik... dh seminggu cactus jd ahli KSKBJB ni... So, cactus nk tnjuk la kolej yg cactus study ni... Besar x?? Mmgla xseluas universiti sbb ni institut latihan... Tp antr sume kolej kesihatan under Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM), KSKBJB ni kolej ketiga terbesar di Malaysia...




Kitorg orientasi selama 5 hari and diberi grup... So, diz is my grup... We are Cloud9... Perempuan ada 13 org & sorg india dr pelbagai negeri... Lelaki ada 6 org & 5 org dr sabah, sorg lg org semenanjung... Senang ckp para lelaki grup kitorg ni amat nakal + xmkn saman + gila2.... Best la pglmn ngan dorg... hoho... xtually lelaki yg duduk plg dpn tu xkasi expose pic yg ada gambar die tp soryla, sket je expose... hehe~




Korunk mesti tertanya2 apala sbnrnya kos yg cactus amik ni... sbb dh berbuih2 cactus ulang cerita psl bdg OT... So dikesempatan ini, cactus nk cite sket la...

Kos: Occupational Theraphy (OT)

Uniform dikolej/praktikal: Hijau

Tempoh kursus: 3thn

Speciality: Every sem ada praktikal utk semua kos di hospital2 yg berdekatan hometown pelatih & utk OT saja thn ketiga full praktikal di hospital2 yg akan ditetapkan...

Bidang tugas OT:
Memulihkan pesakit yg mempunyai mslh fizikal, psikologikal, atau masalah sosial utk melakukan aktiviti2 tertentu dgn menggunakan kemampuan maksima yg mereka miliki utk menjadikan mereka seberdikari yg mungkin dlm kehidupan seharian....

Cabaran tugas OT:
Kitorg kena mnjd seorg yg amat2 berdikari, kreatif dan cekap... Sbbnya tugas kitorg xde rujukan d mana2 buku, segalanya bergantung pd diri OT itu sndr utk selesaikn masalah pesakit. Cthnya, kalau pesakit tu lumpuh seluruh bdn, mcmn OT tu nk ajar pesakit lumpuh tu utk boleh bergerak ke tandas atau bangun dgn mencipta atau beri sbrg alat2 bantuan... Utk tahap diploma, byk pd hal2 kecik mcm ajar cr nk pakai baju, nk mkn, nk tulis dgn betul & so on... Tp kalau ke peringkat lebih tinggi, OT perlu mengubahsuai rumah, kenderaan atau apa2 shj yg berkaitan pesakit jika perlu utk memudahkn pesakit melakukan aktiviti harian sendirian... Tu cuma serba sedikit tugas OT...

Itulah alkisahnya, kalau lepas ni cactus sebut KSKBJB... korunk dh fhm la kan... kalau KKM pun hrp korunk dh fhm jugak.. senang kata apa2 term yg cactus akan gunakan selepas ni, semuanya pastinya berkaitan kesihatan... InsyaALLAH... Mungkin lepas ni, amat2 sukar utk kita jumpa, sbb cactus hny boleh balik masa raya & masa cuti sem pulak, cactus kena praktikal... jd hope will see ya after my 3 years.... miss u allz... muahhh~


Thursday, June 16, 2011

Cinta Islamik??? Whatt???

Assalamualaikum...

Tergerak hati ini untuk sama2 mentarbiyyah diri kita bersama... Setelah membaca satu artikel ini, cactus amat sedih dan sebak.. Kenapa? Baca artikel ini dahulu >>> http://www.fulltimemuslim.com/2010/10/cerpen-untuk-budak-couple-islamik.html

Sudah baca kan?! Dapat rasakannya?? Dapat fahaminya?? Kenapa cactus begitu sebak membacanya??
1. Cactus sndr pernah hampir2 atau sudahpun terjebak dgn situasi yg seumpama(xserupa)itu...
2. Terjadi di matrik tmpt cactus menuntut ilmu(wallahualam)...

Sememangnya bkn mudah bg kita yg menuntut ilmu agama utk sedar kesalahan kita yg nmpk seumpama xsalah... Kita perlu kuat memeranginya... Walaupun kdg2 kecundang, namun di saat kita sedar kesalahan kita, cepatlah bertaubat... ALLAH sentiasa menerima taubat hambaNya... Rasa jijik dan malu diri ini bl byk menasihati org lain ttg hukum agama namun diri sndr xserupa bikin... Subhanallah... Namun cactus bersyukur kerana akhirnya 'ujian' itu membawa diri, semoga 'ujian' itu membawa diri kerana sedar apa itu cinta ILLAHI dan bukan kerana soal hati dan perasaan berlandaskan nafsu semata-mata...

Situasi kedua yg cactus yakin bkn sahaja berlaku di kolej cactus tetapi berlaku di mana-mana saja pusat pengajian dan sekolah2 agama... Cactus masih teringat kata-kata ustaz ustazah di sekolah dahulu "Lagi tinggi ilmu agama, lagi hebat pangkat syaitan yg berdamping, bermaksud lg bijak syaitan yg nk pengaruh hati & amalan kita" Cara syaitan yg mendampingi org yg ilmu agama tinggi lebih halus dan lebih nmpk mcm islamik tanpa sedar secara perlahan-lahan menyesatkan kita...

Nasihat pada kaum wanita muslimah & teman 7Flowers tersayang:
Pastinya akan hadir seorang lelaki atau lebih dari seorang untuk menuntut sebuah cinta tanpa sedar atau dalam sedar... Pastinya akan goyah hati kita dengan kata2 yg menyentuh kalbu (xkira cara islamik ataupun x)... Mungkin antara yang cuba mencuri hati, pasti akan ada seorang yang berkenan di hati... TAPI ingat, jika saudari2 sekalian membalas cinta orang yang saudari syg tanpa ikatan sah(termasuk tunang),saudari sudah menjadi salam pembukaan untuk menarik lelaki itu bersama2 ke neraka... Annas.. manusia.. lupa.. Jangan terlampau yakin dgn kekebalan iman saudari sekalian...

Nasihat pada kaum lelaki yg bersungguh-sungguh mahukan sang gadis menjadi isteri & ibu kpd anak2 anda:
Wanita yang berpegang teguh pada agama pastinya akan memilih jodoh melalui petunjuk ALLAH (solat sunat atau doa setiap hari dsb.)... Maka jangan pernah teragak-agak untuk menyatakan hasrat untuk menikah pada keluarga si gadis...Kalau hendak seribu daya, kalau tak mahu, pastinya usahanya terhenti setakat itu... Renung2kanla...Untuk berasa lebih yakin, lakukanlah solat sunat istikharah sebelum masuk meminang atau nyatakan hasrat pada ahli keluarga... InsyaALLAH...

Pengalaman mengajar kita untuk menjadi lebih matang... Sayangi diri anda jika diri anda disayangi :)

Sunday, June 12, 2011

At least, Speech!

Salam kembali teman2...

After long time xon9, bl cactus start je on9 dpt berita 'hot' yg dh lama hot.. maklumla bkn kaki gosip cuma kalu ada yg inform, taula cactus... 1st pasal cikgu shida pny hal pastu pasal adinda evans aka datin milano... pastu baca blog2 yg femes2(dorg la ckp)... sbnrnya cactus xnk cite pun pasal drg sume sbb rasanya dh rmi yg bncg psl hal mereka2 ni... so blog ni xda masa nk kecoh2 hal org len...

Cuma pada 7flowers, slps cactus discover blog2 len n blog2 yg dkatakan femes, cactus hrp kalau kita bertujuh je baca blog ni lg bagus kot... bkn apa, niat kita awalnya nk wat blog ni utk reunion kita2 je... mayb kita anggap rkn2 terdekat n tertentu je baca n org lain selain itu mana ada masa nk baca blog kita... cactus pun dulu ingat mcm tu masa zmn jahil blog dulu.. tp sesungguhnya ada byk spesis manusia yg teramat rajin men'discover' blog org lain... kalu yg niat nk tmbh bhn bacaan n melawat je, fine tp lg byk spesis yg nk mensabotaj blog org lain...

Cactus nk igtkn dcni bhw blog kita prnh dsabotaj dgn hinanya satu masa dulu but lps tu cactus try cr xjumpa dh... ntahla tu yg cactus kbtln jumpa, yg cactus xjumpa pulak mcmmn agaknya... blog ni penting utk kita bertujuh sbb kita dh separate dgn ke'busy'an msg2, tp dlm masa yg sama, i dont like publisity... cactus xkisah kalu kenalan rakan blog je yg bley baca tp takutla kalau yg niat xbaik baca... dunia xmcm zmn dulu, dorg bley superimposed kita...

Lastly, i love 7flowers... Pada follower blog ni, thanx very much sbb sudi jd kwn pd blog kitorg yg caca marba ni & korunk dialu2kn d blog ni coz kata2 diatas dtujukn pd yg niat xbaik je...

Saturday, May 21, 2011

girls


salam.. girls..
i want to let u guys know that i've created my own personal blog which is THIS..
feel free to drop by yaa..
don't u guys ever think that i hate or don't want u..
it has nothing to do with that..
my love for u guys will never fade.. because we are and will always be FRIENDS..

p/s : jgn lupa follow aku yek..be the first.. LOVE yaa.. :) click the picture above to view my new blog :)


Salam sumer ^ ^
Lama sudaa cactus tak mengarut kat cni... Tp skunk cactus dh ada bhn utk dikarutkan... Muahaha (gelak beserta panahan kilat sabung menyabung)...


Cactus dh lama xon9 sejak bercuti ke johor + dpt anak sedara laki nm Ammar... then, bl8 tlg meniaga goreng pisang & xda line tenet... Bdsrkan pglmn keje cactus yg xseberapa lama, agak2 dlm 2 mggu jugak, pelanggan yg dtg beli pisang goreng mcm2 jenis, antaranya:

1. HIGH DEMAND ~ Spesis makhluk yg amat cerewet xkena cara... Ada ke patut dia nk nge'test' pisang goreng tu rangup or panas ke tidak, dia gosok2 pisang goreng tu mcm pilih kain... Ni mknn la bkn kain.. klu nk rasa sebiji, mintak je la, cactus bley kasi rasa free... Bila suruh rasa xnk plak, trus beli... Klu jumpa org cenggini, korunk pndai2 la handle...

2. BORONG SAKAN ~ Pelanggan cenggini selalunya yg mempunyai bilangan family yg ramai ataupun nk pegi berkelah ataupun nk melawat rumah sedara mara... Dorg slalu beli rm2 ke ats...

3. ALA KADAR ~ Pelanggan jenis ni pulak, beli setakat yg nk mkn je.. kdg2 beli rm1 campur sume yg ada mcm pisang goreng,cekodok, cucur jagung, ubi, keropok lekor... bley byg camne nk campur sume jd seringgit... pelanggan mesti di utamakan...

4. PENYELAMAT + PEMURAH ~ Pelanggan mcm ni selalu juga dtg... Terima kasih yg xterhingga la kat dorg ni... Selalunya nk dekat2 tutup gerai, org2 pemurah mcm ni akan muncul mcm hero/heroin dgn beli sume yg ada... Cactus pula segan silu nk abiskn sume... hehe... tp mmg murah rezeki la org yg berhati mulia camni...

5. SAMBIL MENYELAM MINUM AIR ~ Pelanggan mcmni terdiri drpd golongan pakcik2 yg sebaya ngan ayah cactus... sementara tggu order diorg siap, diorg pun temuramah la... soklan pertama2 yg dorg akan tnya: "xpegi sekolah ke? sekolah cuti ek? sekolah tingkatan brape?" bkn sorg dua je tnya gtu, semua yg suka temuramah ckp gtu... xtau la cactus patut gembira ke sedih ke ngan statement gitu...huhu.., tp awet muda, ok la tu... pegi memana bley claim bdk skola... hehe~

6. KAKI NGORAT ~ Ni plg cactus bersyukur skali... bkn bersyukur sbb kena ngorat tp bersyukur sbb sume yg dtg membeli xberani lgsg nk ngorat, setakat senyum2, wat muka macho + bergaya, cactus xheran sgt, yg penting xngorat melalui perbualan... hoho... xpun dorg igt cactus bdk skola so xmnt nk ngorat.... wateva la... cactus senyum + ramah pun sbb dorg tu pelanggan, klu luar waktu keja jgn hrpla...

Itu je kot story kali ni, cactus xsabo nk smbg study smula walaupun cactus bknnya rajin study pun... hoho... chiow dlu ye...
Korunk plak kategori pelanggan no berapa ye???

Wednesday, May 18, 2011

its coming ... (@_@)

.... assalamualaikum... peace no war... :)




huhu.. while we enjoy our beautiful one month, the scariest day finally arrived...

the day of our examination result.. ~

huhu..

very nervous and scared..

speechless..
huhu.. ottoke??




so,

to all matriculation student ,

especialy, Orkid, Cactus and Lavender ...

hope we will be success with flying colours...promise me, we will be very happy for tommorow, although the results are not so good..


ok?

don't be too sad ye chinguya!...

this is not the end of our life..

don't ever give up...


la taqof wa la tahzan, innallah ha ma'ana..

huhu... insyaallah..











hee..

ok that's all..

huhu..



all the best semua... debo la pulok..

can you hear my heartbeat??

dup dap dup dap..

ooo no.. :-)









aneyong!! nyte!!

wassalam..












Monday, May 16, 2011

teachers..we thank you..


kepada semua guru di seluruh MALAYSIA
SELAMAT HARI GURU
smoga sentiasa sabar dalam mendidik kami anak bangsa..

to my former teachers in SK SUNGAI KOROK,
SMKA (P) ALMASHOOR and UiTM SHAH ALAM..
i thank all of you for your patience and love..
i myself will not be able to succeed without all of you..
may Allah bless.. :)




and a special wish to my mak: SELAMAT HARI GURU
and to myself :)

Sunday, May 15, 2011

done reading the latest novel by HLOVATE.. (sebenarnya dah lama khatam)

-CONTENGAN JALANAN-

i really, truly, absolutely, undoubtedly, 111% admire this person (the sex of this writer is still unknown)..
for those who never read his/her books.. you should really try.. !

1) VERSUS
2) TUNAS
3) Aa+bB
4) ROOFTOP RANT
5) 5 TAHUN 5 BULAN
6) CONTENGAN JALANAN

Tuesday, May 10, 2011

PASTI ke itu dia..?

salam readers..
recently i came across this video when i was on youtube searching for new songs..
ok..i know it's kinda late to post this thing but BETTER LATE THAN NEVER right..? :P

kepada korang yang masih blurr dengan apa mende yang aku tengah tulis ni.. korang sepatutnya tgk VIDEO kat bawah ni..
it's about the thoughts of a group of kids on the death of OSAMA LADEN..
skarang aku nak tanya.. korang PASTI ke manusia yang BARACK OBAMA cakap tu adalah OSAMA LADEN..? pasti ker..? ke propaganda hanya untuk nak tutup kes terrorist ni..?

aku ada banyak soalan nak tanya nih..?

1---> BETUL ke OSAMA LADEN yang dikecam sebagai terrorist oleh AMERICANS tu adalah the REAL TERRORIST..? adakah disebabkan hanya dia held gun in his arm and recorded it dia dilabel sebagai terrorist..? ada bukti kukuh @ yang lebih konkrit tak..?

2---> do you really know what terrorism is..? cuba check balik kat mana2 website ape maksud terrorism dan apa sejarahnya.. seingat aku la.. lecturer aku (PROF ROHANI) dulu pernah kata bila kitorang sampai bab terrorism.. Terrorism is originated from someone called SICARII ZEALOTS.. dan aku malas nak buat huraian panjang fasal dia ni.. korang bley tgk kat sini..
dan the word terrorist itself can only be spelled and called terrorist when someone bring new idealism together with violence.. kalo semata-mata keganasan tanpa ideologi takdenya dipanggil teroris..

3---> logik ke bangunan WTC (WORLD TRADE CENTER) tu roboh macam tu jer..? it supposed to split into two but unfortunately it just 'went down'..btol ke takde konspirasi disebalik semua yang terjadi tu..?

aku bukan nak jadi anti-OBAMA @ pro-OSAMA.. it's just something that needs to be cleared up.. budak2 kat Amerika sana sebok kata OSAMA should die because he killed so many people on the 11/9 but kids in IRAQ or maybe MUSLIM's kids will think the other way.. they might think why you should kill someone who had put his life just for ISLAM..?
both thoughts adalah sangat ABSURD dan RIDICULOUS..! tolonglah jangan nak momokkan pemikiran bebudak yang not even born on 11/9 untuk melabel seseorang sebagai terrorist or pejuang ISLAM.. fikir dan renung sebab apa tragedi ni berlaku.. SALAH SIAPA..? TEPUK DADA TANYA MINDA..

video

*kalo salah TOLONG BETOLKAN.. :)

Sunday, May 1, 2011

Wat guy think???

salam semua ^ ^
cactus muncul semula dgn story... :D

pelik! mmg pelik! nape la dh tau sanggul tu HARAM tp kat kedai2 siap jual sanggul palsu lg... untung dgn cara ug salah... ish3... ckp psl sanggul, i hv story bout dat.. its happen to me & i regret that too... satu hr d kuliah, cactus juga bersanggul sbb fhm2 jela.. rmbut pnjg kan... tp selalunya cactus rendahkn sanggul biar seboleh2nya xnmpk... sbb kalau lepas rambut lg bahaya... then of course pakai tudung kan... tudung bidang 60... maybe sbb pakai kad matrik kot, so bentuk sanggul tu akhirnya terserlah jua walaupun xketara tp tudung xjarang...

Unfortunately, i sat in front of a group of guy coz i'm late... that group is 'nakal' group... mungkin lecture tu teralu borink sampaikn dorg jdkn cactus bahan eksperimen mata 'nakal' dorg... i still can hear every words they said to me;
"Hmm.. mst rambut pnjg kan!"
"Agak2 pakai syampu apa ye? Sunsilk ke? Hitam bersinar."
Tau x apa perasaannya bila laki explore kita mcm tu?? I feel like i'm wearing nothing. Rasa mcm di'b***l'kn. Kalau sape yg suka bila laki explore diri dia, hope sedarla cepat2..

Apa yg cactus nk ckp kat sini adalah laki ni xsama tau mcm pompuan. Terlalu byk bezanya. Laki mudah berkhayal yg bukan2 bila tgok pompuan walaupun pompuan tu tutup aurat. Sebab tu la kita perlu ada batas pergaulan dgn laki. Korunk hati2 la. Walaupun korunk xde sanggul tp cara pakaian korunk pun, dorg bley byg mcm2.. bahaya kan! Hati2 la dgn gambar2 yg kita ltk kat fb or blog or where ever, laki bley fikir beribu tafsiran walaupun dr sekeping gambar yg bertudung litup dan berbaju longgar... Very scary, right?

kenangan terindah ~

emmm.. yummy!!


syoknya kalu kita bleh mkn agi.. huhu...


mmndgkn korang nk jumpa2, so kena la post kat zea, stu kotak exactly cam nie sbg tnda 'memujuk diriku ini'..


haha2.. plawok3..

Wednesday, April 27, 2011

..changing...





change to a better jeans






salam peeps..


i've been thinking and pondering for a quite some times.. am i still the old me as back to my old school days..? or did i change..? do people love me or do they hate me..?

the only thing which i think does not change at all is my mulut 'aci-redah-jer'..

i knew..i know and will always know.. it can be my strength and weakness..

people get hurt when the words that came out from my mouth didn't please them.. or in the other word..SARCASTIC.. i used to love sarcasm and until now i still do..

but..i notice that people around me DON'T.. those who are used to listen to my talking will find it nothing but on the other hand.. people who are not close to me..will find it RUDE..

yeahh..i'm still trying to change it.. to be more cautios.. i'm still learning to lihat-kiri-kanan before i cross the road (before i start talking)..

but seriously.. i HATE it when people who do not even know or see me.. talk rubbish and insult me.. *who in the world LOVE it when they get insulted..? =_='

yes.. you have the RIGHT TO SPEAK.. but don't ever judge me before you know me..

i can take it if you use my 'PIPI' as the source of joke.. but i can NEVER take it if you use it to insult me.. I don't give a DaMn when you 'kutuk' me if and ONLY if i know you and you are my friend.. i'm not that decent or a typical malay girl yang cakap sopan santun all the time.. i'm just me... it's good to be a decent girl but i can't be the one who does not have the REAL ME inside it..

i'm gonna change..but it TAKES time.. COERCION or anything related to that word will only make me worse..so DON'T use that although your intention is noble.. advice me in a wise way.. because it's the best way ever taught to us by our beloved PROPHET MUHAMMAD p.b.u.h..


HATERS.. hate me with all the strength you have.. because it will never bother me.. i have ALLAH and those who love me to support me..


^_~


p/s: girls jom lepak.. :P

Tuesday, April 26, 2011

Resign from being matric students... hehe~

Tak ku sangka finally ever after cactus dh jd ex-student matrik.... I'm gonna miss all memories there ^ ^

Apa nk citer ek... hah! cactus xpuas aty sgguh la... my 1st day hang out the day after come back from matrik ngan mok cik wani n tya..... u know wat happen to me... cactus tau korunk kompem rs, 'nothing' la coz korunk dh biasa kena gtu but for me its totally hampeh + spoil mood...

Cactus igt muka cactus dh ckup menggerunkn dh sombonk bg jantan2 kat luar sna tu but oh no! xckup rupanya... huh! cactus niat nk mkn tp last2 lain plak jd... ntah mamat yg jga gerai tu sabah or indon, cactus xsure... cactus dh la blur dia plak dgn slumber bdk sumbu mntk no fon lps amik order cactus... lps order, cactus blah dr ctu coz mls nk tgok n lyn mamat tuh...

sebaik je cactus nk amik mknn yg diorder td, mamat tu pun bersgguh2 nk kasi tisu kat cactus... cactus dgn tnpa terfikir pape pun amik je la... ye laa tisu nk lap mulut kan... then dia kasi pesanan sblm cactus blah cr 'port' nk mkn: " jgn lupa kol ye..." berkali2 plak tu jerit.. adoii... cactus plak xsyak pape.. sekali cactus nk lap mulut, tgok2 kat tisu tu ada msg rgks mamat tu + no fon skali... huh! terbantut selera mkn...patutla beria2 jerit td..

da result nya, ada mat bangla tkg kemas meja kat ctu tgh tggu nk kemas meja.. cactus ngan slumber letak tisu yg ada no mamat tu kat pggn ksg smbl tayang2 tisu bernombor tu bior mat bangla tu perasan, bior mat bangla tu kol die... hehe... niat aty nk wat jht lg tp nsb la cactus xde mood n nk blah cepat2 dr ctu... hopefully cactus xjmp mkhluk gtu dh...

wat so ever..cactus bkn nk cite mende ni sbnrnya, tp idea xdtg lg so utk meng'update'kn blog, cactus ltk je cte "hampeh" cactus kat cni... sory pd yg membaca... haha^ ^ just 4 fun~

Wednesday, April 20, 2011

klasmate bersama

RINDU ZAMAN PERSEKOLAHAN~~~