Saturday, May 21, 2011

girls


salam.. girls..
i want to let u guys know that i've created my own personal blog which is THIS..
feel free to drop by yaa..
don't u guys ever think that i hate or don't want u..
it has nothing to do with that..
my love for u guys will never fade.. because we are and will always be FRIENDS..

p/s : jgn lupa follow aku yek..be the first.. LOVE yaa.. :) click the picture above to view my new blog :)


Salam sumer ^ ^
Lama sudaa cactus tak mengarut kat cni... Tp skunk cactus dh ada bhn utk dikarutkan... Muahaha (gelak beserta panahan kilat sabung menyabung)...


Cactus dh lama xon9 sejak bercuti ke johor + dpt anak sedara laki nm Ammar... then, bl8 tlg meniaga goreng pisang & xda line tenet... Bdsrkan pglmn keje cactus yg xseberapa lama, agak2 dlm 2 mggu jugak, pelanggan yg dtg beli pisang goreng mcm2 jenis, antaranya:

1. HIGH DEMAND ~ Spesis makhluk yg amat cerewet xkena cara... Ada ke patut dia nk nge'test' pisang goreng tu rangup or panas ke tidak, dia gosok2 pisang goreng tu mcm pilih kain... Ni mknn la bkn kain.. klu nk rasa sebiji, mintak je la, cactus bley kasi rasa free... Bila suruh rasa xnk plak, trus beli... Klu jumpa org cenggini, korunk pndai2 la handle...

2. BORONG SAKAN ~ Pelanggan cenggini selalunya yg mempunyai bilangan family yg ramai ataupun nk pegi berkelah ataupun nk melawat rumah sedara mara... Dorg slalu beli rm2 ke ats...

3. ALA KADAR ~ Pelanggan jenis ni pulak, beli setakat yg nk mkn je.. kdg2 beli rm1 campur sume yg ada mcm pisang goreng,cekodok, cucur jagung, ubi, keropok lekor... bley byg camne nk campur sume jd seringgit... pelanggan mesti di utamakan...

4. PENYELAMAT + PEMURAH ~ Pelanggan mcm ni selalu juga dtg... Terima kasih yg xterhingga la kat dorg ni... Selalunya nk dekat2 tutup gerai, org2 pemurah mcm ni akan muncul mcm hero/heroin dgn beli sume yg ada... Cactus pula segan silu nk abiskn sume... hehe... tp mmg murah rezeki la org yg berhati mulia camni...

5. SAMBIL MENYELAM MINUM AIR ~ Pelanggan mcmni terdiri drpd golongan pakcik2 yg sebaya ngan ayah cactus... sementara tggu order diorg siap, diorg pun temuramah la... soklan pertama2 yg dorg akan tnya: "xpegi sekolah ke? sekolah cuti ek? sekolah tingkatan brape?" bkn sorg dua je tnya gtu, semua yg suka temuramah ckp gtu... xtau la cactus patut gembira ke sedih ke ngan statement gitu...huhu.., tp awet muda, ok la tu... pegi memana bley claim bdk skola... hehe~

6. KAKI NGORAT ~ Ni plg cactus bersyukur skali... bkn bersyukur sbb kena ngorat tp bersyukur sbb sume yg dtg membeli xberani lgsg nk ngorat, setakat senyum2, wat muka macho + bergaya, cactus xheran sgt, yg penting xngorat melalui perbualan... hoho... xpun dorg igt cactus bdk skola so xmnt nk ngorat.... wateva la... cactus senyum + ramah pun sbb dorg tu pelanggan, klu luar waktu keja jgn hrpla...

Itu je kot story kali ni, cactus xsabo nk smbg study smula walaupun cactus bknnya rajin study pun... hoho... chiow dlu ye...
Korunk plak kategori pelanggan no berapa ye???

Wednesday, May 18, 2011

its coming ... (@_@)

.... assalamualaikum... peace no war... :)




huhu.. while we enjoy our beautiful one month, the scariest day finally arrived...

the day of our examination result.. ~

huhu..

very nervous and scared..

speechless..
huhu.. ottoke??




so,

to all matriculation student ,

especialy, Orkid, Cactus and Lavender ...

hope we will be success with flying colours...promise me, we will be very happy for tommorow, although the results are not so good..


ok?

don't be too sad ye chinguya!...

this is not the end of our life..

don't ever give up...


la taqof wa la tahzan, innallah ha ma'ana..

huhu... insyaallah..











hee..

ok that's all..

huhu..



all the best semua... debo la pulok..

can you hear my heartbeat??

dup dap dup dap..

ooo no.. :-)









aneyong!! nyte!!

wassalam..












Monday, May 16, 2011

teachers..we thank you..


kepada semua guru di seluruh MALAYSIA
SELAMAT HARI GURU
smoga sentiasa sabar dalam mendidik kami anak bangsa..

to my former teachers in SK SUNGAI KOROK,
SMKA (P) ALMASHOOR and UiTM SHAH ALAM..
i thank all of you for your patience and love..
i myself will not be able to succeed without all of you..
may Allah bless.. :)




and a special wish to my mak: SELAMAT HARI GURU
and to myself :)

Sunday, May 15, 2011

done reading the latest novel by HLOVATE.. (sebenarnya dah lama khatam)

-CONTENGAN JALANAN-

i really, truly, absolutely, undoubtedly, 111% admire this person (the sex of this writer is still unknown)..
for those who never read his/her books.. you should really try.. !

1) VERSUS
2) TUNAS
3) Aa+bB
4) ROOFTOP RANT
5) 5 TAHUN 5 BULAN
6) CONTENGAN JALANAN

Tuesday, May 10, 2011

PASTI ke itu dia..?

salam readers..
recently i came across this video when i was on youtube searching for new songs..
ok..i know it's kinda late to post this thing but BETTER LATE THAN NEVER right..? :P

kepada korang yang masih blurr dengan apa mende yang aku tengah tulis ni.. korang sepatutnya tgk VIDEO kat bawah ni..
it's about the thoughts of a group of kids on the death of OSAMA LADEN..
skarang aku nak tanya.. korang PASTI ke manusia yang BARACK OBAMA cakap tu adalah OSAMA LADEN..? pasti ker..? ke propaganda hanya untuk nak tutup kes terrorist ni..?

aku ada banyak soalan nak tanya nih..?

1---> BETUL ke OSAMA LADEN yang dikecam sebagai terrorist oleh AMERICANS tu adalah the REAL TERRORIST..? adakah disebabkan hanya dia held gun in his arm and recorded it dia dilabel sebagai terrorist..? ada bukti kukuh @ yang lebih konkrit tak..?

2---> do you really know what terrorism is..? cuba check balik kat mana2 website ape maksud terrorism dan apa sejarahnya.. seingat aku la.. lecturer aku (PROF ROHANI) dulu pernah kata bila kitorang sampai bab terrorism.. Terrorism is originated from someone called SICARII ZEALOTS.. dan aku malas nak buat huraian panjang fasal dia ni.. korang bley tgk kat sini..
dan the word terrorist itself can only be spelled and called terrorist when someone bring new idealism together with violence.. kalo semata-mata keganasan tanpa ideologi takdenya dipanggil teroris..

3---> logik ke bangunan WTC (WORLD TRADE CENTER) tu roboh macam tu jer..? it supposed to split into two but unfortunately it just 'went down'..btol ke takde konspirasi disebalik semua yang terjadi tu..?

aku bukan nak jadi anti-OBAMA @ pro-OSAMA.. it's just something that needs to be cleared up.. budak2 kat Amerika sana sebok kata OSAMA should die because he killed so many people on the 11/9 but kids in IRAQ or maybe MUSLIM's kids will think the other way.. they might think why you should kill someone who had put his life just for ISLAM..?
both thoughts adalah sangat ABSURD dan RIDICULOUS..! tolonglah jangan nak momokkan pemikiran bebudak yang not even born on 11/9 untuk melabel seseorang sebagai terrorist or pejuang ISLAM.. fikir dan renung sebab apa tragedi ni berlaku.. SALAH SIAPA..? TEPUK DADA TANYA MINDA..

video

*kalo salah TOLONG BETOLKAN.. :)

Sunday, May 1, 2011

Wat guy think???

salam semua ^ ^
cactus muncul semula dgn story... :D

pelik! mmg pelik! nape la dh tau sanggul tu HARAM tp kat kedai2 siap jual sanggul palsu lg... untung dgn cara ug salah... ish3... ckp psl sanggul, i hv story bout dat.. its happen to me & i regret that too... satu hr d kuliah, cactus juga bersanggul sbb fhm2 jela.. rmbut pnjg kan... tp selalunya cactus rendahkn sanggul biar seboleh2nya xnmpk... sbb kalau lepas rambut lg bahaya... then of course pakai tudung kan... tudung bidang 60... maybe sbb pakai kad matrik kot, so bentuk sanggul tu akhirnya terserlah jua walaupun xketara tp tudung xjarang...

Unfortunately, i sat in front of a group of guy coz i'm late... that group is 'nakal' group... mungkin lecture tu teralu borink sampaikn dorg jdkn cactus bahan eksperimen mata 'nakal' dorg... i still can hear every words they said to me;
"Hmm.. mst rambut pnjg kan!"
"Agak2 pakai syampu apa ye? Sunsilk ke? Hitam bersinar."
Tau x apa perasaannya bila laki explore kita mcm tu?? I feel like i'm wearing nothing. Rasa mcm di'b***l'kn. Kalau sape yg suka bila laki explore diri dia, hope sedarla cepat2..

Apa yg cactus nk ckp kat sini adalah laki ni xsama tau mcm pompuan. Terlalu byk bezanya. Laki mudah berkhayal yg bukan2 bila tgok pompuan walaupun pompuan tu tutup aurat. Sebab tu la kita perlu ada batas pergaulan dgn laki. Korunk hati2 la. Walaupun korunk xde sanggul tp cara pakaian korunk pun, dorg bley byg mcm2.. bahaya kan! Hati2 la dgn gambar2 yg kita ltk kat fb or blog or where ever, laki bley fikir beribu tafsiran walaupun dr sekeping gambar yg bertudung litup dan berbaju longgar... Very scary, right?

kenangan terindah ~

emmm.. yummy!!


syoknya kalu kita bleh mkn agi.. huhu...


mmndgkn korang nk jumpa2, so kena la post kat zea, stu kotak exactly cam nie sbg tnda 'memujuk diriku ini'..


haha2.. plawok3..