Tuesday, May 10, 2011

PASTI ke itu dia..?

salam readers..
recently i came across this video when i was on youtube searching for new songs..
ok..i know it's kinda late to post this thing but BETTER LATE THAN NEVER right..? :P

kepada korang yang masih blurr dengan apa mende yang aku tengah tulis ni.. korang sepatutnya tgk VIDEO kat bawah ni..
it's about the thoughts of a group of kids on the death of OSAMA LADEN..
skarang aku nak tanya.. korang PASTI ke manusia yang BARACK OBAMA cakap tu adalah OSAMA LADEN..? pasti ker..? ke propaganda hanya untuk nak tutup kes terrorist ni..?

aku ada banyak soalan nak tanya nih..?

1---> BETUL ke OSAMA LADEN yang dikecam sebagai terrorist oleh AMERICANS tu adalah the REAL TERRORIST..? adakah disebabkan hanya dia held gun in his arm and recorded it dia dilabel sebagai terrorist..? ada bukti kukuh @ yang lebih konkrit tak..?

2---> do you really know what terrorism is..? cuba check balik kat mana2 website ape maksud terrorism dan apa sejarahnya.. seingat aku la.. lecturer aku (PROF ROHANI) dulu pernah kata bila kitorang sampai bab terrorism.. Terrorism is originated from someone called SICARII ZEALOTS.. dan aku malas nak buat huraian panjang fasal dia ni.. korang bley tgk kat sini..
dan the word terrorist itself can only be spelled and called terrorist when someone bring new idealism together with violence.. kalo semata-mata keganasan tanpa ideologi takdenya dipanggil teroris..

3---> logik ke bangunan WTC (WORLD TRADE CENTER) tu roboh macam tu jer..? it supposed to split into two but unfortunately it just 'went down'..btol ke takde konspirasi disebalik semua yang terjadi tu..?

aku bukan nak jadi anti-OBAMA @ pro-OSAMA.. it's just something that needs to be cleared up.. budak2 kat Amerika sana sebok kata OSAMA should die because he killed so many people on the 11/9 but kids in IRAQ or maybe MUSLIM's kids will think the other way.. they might think why you should kill someone who had put his life just for ISLAM..?
both thoughts adalah sangat ABSURD dan RIDICULOUS..! tolonglah jangan nak momokkan pemikiran bebudak yang not even born on 11/9 untuk melabel seseorang sebagai terrorist or pejuang ISLAM.. fikir dan renung sebab apa tragedi ni berlaku.. SALAH SIAPA..? TEPUK DADA TANYA MINDA..

video

*kalo salah TOLONG BETOLKAN.. :)

No comments:

Post a Comment