Saturday, January 22, 2011

letter to those gediks chicks n heartless men



dear anda-anda yg gediks..
aku mmg ada masalah dgn mereka yg perasan lawa abes n mula memurahkan diri.. don't u guys hve pride..?? korang igt those guys yg terpikat ngn korang bila korang buat-buat sakit mata.. terkenyit sana..terkenyit sini... nak sangat ker kat korang..?? tolonglah.. they just want to play around laa.. bukak sikit mata tu... panas betol hati aku bila tgk manusia2 gediks ni yg suka suki biar lelaki yg kekadang rupa pon takde touch korang sana sini... raba sana... sapu sini... where's ur pride aahh..??? jadi MAHAl boleh tak..??? bila org kata korang gediks..murah...GRO.. korang MELETUP.. sumpah sana.. sumpah sini.. tp perangai korang mngiYAkan jer... act like one laaa....!! value yourself...

dear heartless men..
i do hve problems wth u guys yg perasan bagus... ape korang igt korang limited edition... korang boleh suka jiwa sapu mana2 girls...??? wake up la.... kalo nak flirt.. bukan main nak yg terdedah sana.. terbukak sini.. tp demand nak yg BAIK..AYU..SOLEHAH bila nak cr bini.. ape korang igt korang ni layak ker nak masuk list perempuan2 BAIk-baik nih..?? PPLLEEEAAAZZEEE..~~ not even once laaa...

so..those prempuan yg perasan HOT n terGEDIKS overdose... silalah naikkan saham anda... takdernye lelaki ni nak perempuan yg bekas org... walaupon korang desperate sangat nak cari lelaki... buat jual mahal sikit... ALLAH dah tetapkan jodoh korang... have faith..

to those lelaki yg perasan bagus... silalah muhasabah diri anda... nak termuntah tgk korang terDESAK sampai raba sana..raba sini perempuan2 kat luar tu... jangan ingat perempuan ni terdesak sangat nak korang sampai korang suka hati jer nak buat apa2...

to flowers... aku tgh nasehatkan diri sendiri supaya jadi mahal.. n i hope korang pon sama2 meMAHALkan diri... ALLAH dah set who the ONE for each of us...
post ni quite HARSH.. bear with it...

Tuesday, January 18, 2011

MIRACLE OF ALLAH TWO SEAS


enjoy this video... :)

miracles of Allah S.W.T

sudah termaktub dalam kitab Allah yg termulia, Al-Qur'an al- karim...
akan ada satu fenomena berlaku, pertembungan dua laut...
satu daripadanya tersangatlah masin,
dan satu daripada nya tawar @ manis...

dan semuanya nie telah Allah nyatakan dlm al- Qur'an, surah Ar-Rahman,
yg dah pun wujud 1400 tahun yg lalu!!
dan sekarang, pada abad yg ke 21, ianya benar2 terjadi...
sesungguhnya janji Allah itu benar...
Allahu Akbar!

semoga Allah sentiasa merahmati kita... amin ya rabbal alamin..

Monday, January 17, 2011

ckit ajer lagiiii...... :)

salam... semua... my friend and ds_ainanisyiradamira......
i bet sum of u know ds tu pe.. (^_^)

jeongmal mian! asif jiddan!!
lama bangat kot x update... tp slaloo jenguk.. update je x... sori deh...
onni_ain, jeongmal mianhae to ds_chuad,
ds_nani, ds_masyi, ds_leeya, ds_mira and to onni_ran.. :) anyway, onni_ran! saeng-il chughahabnida!

hihi... proceed to da story..
yeye! dh xlma dh nk abih matrik..
huu... rsa cam lama sgt2 mghbiskn ms kt matrik, pdhl setahun jer.. mcm2 jadi...yg best, x bez, smua ad.. tp so far alhamdullilah,ok... dan kat cnie la zea exprienced stu bnda bru... b4 this, xprnh2 zea nangis bcoz of study! and 1st time in my life, bru rsa susah rupanya stadi nie kalu x bgi full komitmen! hehe.. noi, i tin i knoe what u fell time spm dulu..! banyak kali kot nangis... nasib bek ad tasik kat cnie... yes!! tmpat ku mlpaska
n sgalanya.. tp, tu dlu jer.. skarg nie, biawaksss ( bnyk biawak ) dh landing kt port zea.. hoho.... xgi dh la tsik... takut.... kalu yg lepak kt ctu biawak2 mini xper la.. nie, mommy biawak yg dok kat ctu.. huhu.. xbrani ku nk mmprtaruhkan nyawa... hehe..

nk citer ckit pnglamn kt cnie... i bet ds semua t
au yg zea nie takut, ssssssnnnnakkeee..... tp, bila dtg cnie, rsa tkut tu btmbah2 smpaikn gmbar pn dh xleh nk tgok... hihi.. xtaula nape... dh try nk lwn, tp xtdaya.. lately, time zea jaln2 nk blik ostel ngn membe, tetiba terjumpa ngn u_ ted _senduk.... xmau tulis full, seriau!.. time tu hnya Allah yg tau btapa takutnya, dn gmuruhny
a hati kcilku nie.... nmpak2 je cik u , teruih je jerit pas tu lari... dh la kuat plak tu.. mcm nmpk hantu jer.. sbb tkut pnya pasal, zea rs, zea lari laju gile
r kot, x ingat dh tgh pakai bju kurung time tu......
tiba2...
ops! ops! oh no!!!!!
andwae!!!!!
agak2 pa yg jadi.... jeng3..

time tgh dok maraton, ttba zea psing buat u-turn... i left my friend behind!!
and, my friend plak, bleh plak brdiri jer kt ctu.. dia pn cam blurr je.. huh.... susah nk ckp.. sgalanya berlaku trlalu cepat!! huhu ... tp, nasib bek xjdi pape.... membe goyak ( bhs klate) " ula tu lalu jah, dok wat gapo pun...." hihi.. overacting to
l kn zea nie... dan dsbbkn incident tu, zea xleh
nk lalu kt tmpt tu sndiri, kna ad org tman.. trauma ckit!!

dtg kat cnie, level zea tkut ngn kucing bcome increase gak.. b4, level two jer, tp, skrg level 3++ kot... kcing kat cnie, bkan yg besa2, tp yg jenis extrimist... memg ganas.. kalu kita xbg ap yg dia nk, dia ugut kita.. huhu.. ganas kn... lompat melompat nek ats meja nie adalh stu prkra yg besa.. memg tension ++! mmg tiap kali makn kt kafe tu, xlari nk ubah meja.. adoai.. kwin banyak laki la mknanya ak pas nie..hehe.. xmau2!! tp, xprnh lagi la ngis sbb kcing.. depa nie (kucing2) cam tau2 jer zea gerun ngn depa.. asal zea lalu, ade la yg men acah2 la, lari mengejut la, hihi.. mcam2... tension2! nsib bek ad superwoman yg slaloo tolong zea kat cnie, my classmate, Jamilah Hamizah @ Ja.. dia nie goyang-i aehoga (cat lover).... hii...

ckp pasal kcing agi... ari, tu time kitaorg bru balik dri surau, gi lah jalan2 ngn Ja... dri jauh, kitaorg nmpak ad kcing A dok blari berkejaran
ngn kucing B ... klu tgok direction dpa lari tu, cm sraight jer, jauh ke depan.. tiba2.... unexpected thing happen... kcing2 tu, bleh plak buat tetiba buat u-turn, truih lari toward us! ... mmg laju la diaorg tu lari.. zea ngn Ja pun pa lagi, masing2 ke tepi la, cam nk elak keta langgar tu!! .. smpai nk jatuh kami nk elak depa pnya pasai.... huh.. mmg time tu ,ketensionan mencapai tahap maksima gak la..
huu.. kus semangat..

tu la sdikit sbnyak citer zea yg trbaru kat cnie... itu sja, berita yg ingin disampaikan pada masa ini.. sebelum sy melabuhkan tirai penutup utk brita pagi nie, mri kita saksikn bingkisan khas yg telah sy sediakan buat anda! sehingga kita berjumpa lagi di masa hadapan.. wassalam.. hehe2... ad gaya tak cam pem
baca berita?? hehe.. koya meta! (bahasa klate)

panorama belakang surau

nie la cendawan dakwah KMPP.. hoho..
dkat2 ctu gak la xcident nk kna langgar lari ngn kucing jadi..
asrama ku....
tasik ...
time jogging .. kuruskan badan!
sihatkan badan.. yeye! jogging!


jogging lagi..
hehe..
kitaorang memang suka jogging..

tu la Ja..... yg buat peace tu....

time raya..
nie syazwani n summayah
persiapan before raya

kat tasik...

nie la ara, mangsa kena tinggal time jumpa cik u_send
time ko-ku.. sblh tu classmate, fira.. bdak klate

time experiment.... hehe

time experiment gak..
x pasti r hri yg sma ke x..
yg dok pgg conical flask tu nama dia jiey...


time jalan2 kat jusco, BM
"ptung tu, bukan org", jgn misjudge plak..

kk... tu je.... daaaa




Friday, January 14, 2011

Pesanan buat semua umat Nabi Muhammad SAW fasa ke-4!!!

video

Jangan terlepas walau satu pun maklumat dari video ni. Amat penting untuk kita semua tahu apa yang kita tidak tahu selama ini. Video ini dari sumber yang boleh dipercayai. Sambil-sambil tu rujuk la tafsir AlQuran. Saya hanya ingin menyampaikan apa yang saya dapat kerana saya tak mahu kita masih tertipu dengan situasi yang berlaku sekarang. Tiada kena mengena antara mana-mana politik kerana ini untuk pengetahuan SEMUA saudara seagamaku.

Saturday, January 1, 2011

new year..but still the same FLOWERS

wah..wah..slamat tahun baru MASIHI..
hppy 19th to us..
another no has to be added to our age..
^_~
we are getting mature n so do our mentality..
i hope we are able to face all the problems in our life positively..
everything happens for a reason..
have faith..

LOVE for u guys will never fade..
p/s : another 3 years before our 1st reunion
& another 6 years before ONE @ SOME of us get MARRIED..
do not forget our PROMISE.. :)