Tuesday, April 17, 2012

Cactus & "F4"?

Assalamualaikum frenz...

Dah lama x update story psl cactus & geng yg gaduh ngan cactus tu ye... (refer post thn lepas) hehe~ Akibat rasa bosan yg amat dasyatt dan kebetulan br lepas tgok cte "hana yori dango" iaitu Boys Over Flower versi Jepun, maka cactus pun tergerak aty nk taip pasal diorg...

ASAL USUL
Sbnrnya diorg berlima, tp da most older among them pindah kolej...
Masa kitorg gaduh dulu, abg long la yg jd penasihatnya...
Tapi biasala, laki still bela laki... huhu~
Ni la our "abg long"... bkn abg long kwsn aaa~



Maka tinggallah mereka ber"empat" saja...
Bajet model la tu... =.="



PROFIL 'SPARK'

- umpama ketua dlm grup
- semua kata2 dia jd ikutan
- bina badan & otot2
- aktif sukan
- kalau xkenal dia, kompem korg akan meluat atau xsuka dia
TAPI bila kenal dia,dlm hati ada taman jugak dia ni sbnrnya... hahaha
- dia ni la pernah serang cactus kat fb klas,
mmg 'pedas' kata2 dia smpi cactus nangis baca...
mmg xleh dgr nm dia apatah lg dgr suara dia sbb terngiang2 kata2 dia kat fb tu...
tp tu kisah lama la... skunk dh jd KAWAN..
- xsure la single ke x... tp dia ckp dia single... (biasala laki ngaku single saja)
- kalu ikut karakter lam F4 dia ni Gu Junpyo la...



PROFIL 'ZACK'

- dia ni plg relaks sbb dia dh ada awek (satu2nya yg mmg kompem xsingle)
- plg sweet, awek dia pun satu kolej ngan kitorg
tapi klu ikut thn kemasukan, awek dia senior la... umo sama...
- byk back up cactus
- pendengar dan penyelesai problem jugak
- antara 4 org, cactus lebih suka story kat dia
- kalu karakter F4 dia ni Song Wo Bin...



PROFIL 'JOE'

- plg main2
- plg byk peminat pompuan
- layanan dia akan buatkan pompuan 'fall in luv' (cactus xcair ye)
- dgn dia ni mmg cactus xleh nk wat serius, kompem dia xserius punye
- tp dia dh byk kali di'kantoi'kn oleh cactus... hoho
- kejam... pernah buat cactus nangis juga (post sumting kat fb klas)
tapi nasib baik minta maaf gak
- cactus ngan dia ni mmg saling berbalas ala2 dendam yg xberapa dendam... (fair & square)
- single dan kononnya nak mak dia carikn jodoh...
- mujur dgr nasihat jugak orgnyerr
- kalu dlm F4 dia ni umpama Yi Jung



PROFIL 'ROY'

- ni la skandal cactus tu
- thn lepas(ms hot kena gosip), mmg xbertegur sapa lgsg la
- thn ni(dia dh digosip ngan org len plak), baru rapat...
tp nmpknya gosip thn lepas tu mcm stat balik... adess
- dia ni pun single juga, ske gosipkn diri ngan dak pompuan len tp sume org tau tu sekadar usikan
- cakap laju giler mcm train
- suka buat cool & muka xbersalah
- jenis yg xmemilih sgt
- kalu dlm F4 dia ni karakter Yun Ji Hoo


Alkisah, nama2 diatas adalah nama samaran diorg masa berlakon orientasi dulu dan sampai sekarang kitorg pggl guna nama tu... Diorg empat org ni mmg terkenal sbg geng yg selalu masuk kelas lmbt, klu bg take five diorg akan take ten... Cilok mencilok kelas pun diorg gak... Mujur pandai semua... Untunglaaa~

Mgkn org len akan label diorg ni geng bermasalah, almaklum bising pun diorg kan... Tapi cactus xanggap diorg camtu pun maybe sbb dh tau sisi baik diorg kot... hoho ataupun mungkin sbb cactus pun sbnrnya berjiwa nakal jugak cuma xcukup keberanian nk aplikasikan kenakalan ditambah pula menjaga kesopanan sbg seorg perempuan... acewahhh...hahaha

Kalau ada para pembaca kenal diorg ni, better jgn bagitau diorg... Bukan apa, takut menimbun-nimbun diorg perasan yg cactus ni peminat tegar diorg... huhu~ Cactus bkn peminat ye tapi suka kawan dgn diorg... Mcm cactus suka kwn dgn korunk la... :)

Kalau diorg xde, xde pulak geng cactus nak gaduh dan hilangkn borink... Budak pompuan lain xcukup nakal utk diganggu... Ada tu mmg ada yg sekepala nakal tapi diorg terus tidur kalu borink...huhu~
Akhir sekali ni la pic cactus & frenz masa kem OT...




5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. me missing u guys.. sumpah..! lama gilak tak nmpak muka.. ooohhh.. *teary eyes..

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss u too cik nanas... wohooo

      Delete
  3. my soo yi jung aka kim bum soo da jd owg laen ,,waaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. jum gelak guling2... wakakaka

      Delete