Friday, May 1, 2009

syurga cinta..
salam.. erm, dah lama x berceloteh di sinikan.... huhu.. perasan tak poster apa aku letak kat atas nie?? tolong!! aku dah xsabar nak tengok gambar nie kat panggung dgn u guys... eh, korang nak kuar x nie? ala, kita cubalah luang masa 7 together.... tapi klau xbley, xpe arh... kita paham.. nak examkan... (*_*)
cite niekan, best sgt terutamanya my hero yg berlakon.. huhu.... jgn marah ekk.. aku betul2 gler tak sabar nak tgk taw x?? unik sekali critanya... xpernah lagi ditonton crita seperti ini (yeke? aku pun xtaw..) hpe so... anyway, syabas 4 uncle ahmad idham (cewahh) kerana membuatkan saya begitu tertarik untuk ke panggung 21 May ini...
Irham, berusia lewat 20-an anak kepada pasangan Tan Sri Zakaria dan Pn Sri Mahani telah membesar di luar negara sejak berumur 12 tahun lagi. Dia telah bersekolah dan bekerja di sana untuk beberapa tahun dan pulang ke Malaysia kerana perlu mengambil alih syarikat milik keluarganya. Kerana terlalu lama di luar negara, cara dan gaya hidupnya tidak ubah seperti orang barat.Sekembalinya ke Malaysia, Irham telah bertemu dengan rakan-rakan lamanya ketika belajar di luar negara iaitu Zainal dan Alex yang sangat mengenali hati budi Irham. Irham sememangnya seorang lelaki yang handal memikat gadis yang diinginkannya. Alex dan Zainal sering kalah jika bertaruh. Bagi memastikan Irham kalah, mereka mencabar Irham memikat gadis bertudung kerana mereka tahu Irham tidak menyukai gadis sebegini.Gadis tersebut adalah Syuhadah, seorang gadis moden namun masih mempertahankan nilai-nilai sebagai seorang muslimah sejati. Dia merupakan anak yatim dan dijaga oleh datuknya sejak dari kecil. Walaupun hidup mewah namun dia tetap dididik dengan didikan agama yang cukup. Irham melakukan pelbagai cara untuk memikat Syuhadah yang secara kebetulan merupakan guru agama di sekolah adik angkatnya iaitu Ikmal.Hubungan Irham dan Ikmal yang tidak begitu baik sebelum ini menjadi lebih baik apabila Irham memerlukan bantuan Ikmal dalam menjayakan ’misi’nya. Melihat ’ketulusan’ Irham yang berpura-pura mendalami ajaran Islam, hati Syuhadah terbuka untuk menerima Irham sebagai kawan dan dalam tempoh berkawan dalam diam-diam wujudnya perasaan kasih dan sayang. Irham pula sedikit sebanyak dibimbing oleh Syuhadah sehinggakan dalam tempoh sebulan tanpa dia sedari dia telah melaksanakan tanggungjawabnya sebagai seorang Muslim dan dia merasa selesa dan tanpa disedari telah menunaikan tanggungjawab sebagai orang Islam seperti mendirikan solat.Namun tempoh sebulan telah pun tamat dan Irham perlu berjumpa dengan Zainal dan Alex bagi menunaikan janjinya dengan membawa Syuhadah. Di depan Zainal dan Alex Irham telah berterus-terang kepada Syuhadah bahawa dia cuma ”suka-suka” dan bukannya benar-benar jatuh cinta kepada Syuhadah. Syuhadah yang mendengar pengakuan itu benar-benar kecewa. Sudahlah dia susah untuk menerima cinta dari seorang lelaki kini lain pula jadinya. Syuhadah telah membawa diri pulang ke kampung. Irham menang pertaruhan tetapi dia gagal menafikan perasaannya yang sebenar terhadap Syuhadah. Bagaimana Irham menangani perasaan tersebut? Berjayakah Irham memenangi kembali hati Syuhadah yang begitu kecewa dengan apa yang berlaku? Segalanya bakal terjawab dalam SYURGA CINTA.
amacam sinopsis dya?? menarikkan... eee, xsabar gler aku.... hpe so kita leh kuar tujuh owg tgk cite nie... erm, korang vote ar poster mana menarik... aku suka no 2 n 3... hehe... key arh, cincaww dlu ekk.. salamesrabadiselamanya AINANISYIRADAMIRA.......
Cinta hanya untuk yang ikhlas mencintai,
Bukan untuk dipersendakan....

1 comment:

  1. Salam... perasan x, nm irham 2 nk dkt nm ikram n syuhadah 2 nk dkt nm shuhada. Hik.. hik.. hik.. dah la pompuan 2 pun susah nk suka laki, ada x persamaan.. Hehehe tp bezanya ltr blkg kluarg la.. Jgn muntah lakss.. Hehehe.. MUST WATCH!!! ANA LABEL WE MUST WATCH DIZ 2GETHER..

    ReplyDelete